03/06/12 16:07
(http://radiomilena.com/)

Голям брой сигнали за бедстващи птици бяха получени в РИОСВ-Бургас през февруари

Голям брой сигнали за намерени бедстващи и мъртви защитени видове птици постъпиха в РИОСВ-Бургас през февруари. Причината за това е в изключително ниските температури и замръзването на езерата, довели птиците до изтощение от глад.

С активната помощ на гражданите, подали сигналите, на  Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ Бургас и Сдружение „Зелени Балкани“ в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора бяха настанени 25 защитени птици. Най-чувствителни към студа се оказаха лебедите – 16 птици от този вид са настанени в центъра. Освен тях в центъра са настанени още две кафявоглави потапници, два обикновени мишелова, червеногуша гъска, бял ангъч, бухал, малък ястреб и бял щъркел. По преценка на експертите, след оказана първа помощ, в подходяща среда са пуснати 4 лебеда и един червеноврат гмурец.

За съжаление, бяха намерени и 27 мъртви защитени птици, като сред тях отново преобладават лебедите  – 21 на брой, 3 обикновени мишелова, кафявоглава потапница, бял ангъч, белоглав лешояд.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване