03/06/12 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Еврото отстъпи за пети ден пред йената

Еврото отстъпи за пети пореден ден пред йената, след като статистиката на Стария континент показа, че икономиката в региона се е свила през последното тримесечие, съобщи „Блумбърг“. Това добави още към сигналите, че европейската дългова криза възпрепятства растежа на световната икономика. Доларът поскъпна срещу всичките си основни партньори с изключение на японските пари. Той достигна до двуседмичен връх срещу единната валута, след като Ричард Фишер, президент на Federal Reserve Bank в Далас, коментира, че инвеститорите трябва да се подготвят за не толкова благоприятна парична политика от страна на САЩ. Австралийският долар понижи стойността си за трети пореден ден, след като от централната банка заявиха, че има възможност за намаляване на лихвеното равнище.
Все още има добри причини да се продава еврото, коментира Крис Уолкър, валутен стратег в UBS AG, Лондон. Единната валута засега остава рискова, добави експертът.
Еврото пропадна с 1.3% до равнище от 106.35 йени и увеличи спада си за последната седмица до 1.7 на сто. Валутата на 17-те от ЕС отстъпи и с 0.7% до 1.3128 долара, след като достигна дори ниво от 1.3126 долара. Това беше най-ниската точка след 17 февруари. Доларът поевтиня с 0.7% пред японските пари до 81.03 йени. Австралийските пари понижиха стойността си с 0.9% до 1.0574 долара. Това се случи, след като те паднаха дори до равнище от 1.0566 долара. Това се оказа своеобразно дъно след 30 януари. Бразилският реал изгуби 0.4 на сто срещу зелените пари до 1.7457 за долар. Руската рубла се снижи с 0.8% до ниво от 29.575 за долар. Спрямо единната валута тя промени слабо курса си до 38.85 за евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване