03/06/12 19:43
(http://www.klassa.bg/)

Местят срещата на Г-8 от Чикаго в "Кемп Дейвид"

Администрацията на американския президент Барак Обама изостави плановете за провеждане на срещата на върха на Г-8 в родния му град Чикаго и неочаквано обяви, че събитието ще се проведе в резиденцията „Кемп Дейвид“ на 18 и 19 май, без да даде конкретно обяснение за това решение, съобщи „Блумбърг“.
Промяната на мястото толкова скоро преди датата на срещата е необичайно за събитие, което обикновено се планира година по-рано. Насрочената за 20 и 21 май в Чикаго среща на върха на НАТО няма да бъде местена.
Демонстранти, които планират от месеци да се съберат в Чикаго за двете събития, обявиха, че протестите ще се проведат независимо от новото място на срещата на Г-8, съобщи АП. Някои от организаторите дори си приписаха заслугата за промяната. Според тях това се е наложило заради опасения за сигурността и липсата на доверие в достатъчната подготовка на Чикаго за събитието. От Белия дом обаче увериха, че промяната не е наложена от съображения за сигурност или заради планираните протести, а има за цел да „гарантира свободната дискусия с партньорите от Г-8“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване