03/06/12 11:57
(http://radiomilena.com/)

Стоянка Мутафова: С Бургас ме свързват много спомени

„С Бургас ме свързват много спомени. Този град има атмосфера, тук хората са различни, а публиката е изключителна“, сподели развълнувана голямата българска артистка Стоянка Мутафова по време на срещата си с кмета Димитър Николов.

Повод за гостуването в Бургас на примата на българския театър е ролята й в комедийната постановка „Мама – веселата вдовица“ по Мортимър – Кук, чиято премиера бе вчера /5 март/.

Часове преди отново да излезе на сцената в зала ДНА днес от 19.00 ч., госпожа Стихийно бедствие, както още наричат Стоянка Мутафова, не пропусна да разсмее и кмета Димитър Николов с весели случки от живота на сцената и около нея.

Голямата актриса се върна назад във времето и си припомни за съпруга си, актьорът и режисьор Нейчо Попов, за къщата им в Бургас и за това как е изглеждал тогава морския град.

Неуморната Стоянка Мутафова, която преди месец навърши 90 – годишен юбилей, трябваше да побърка от смях бургаската публика на 22 февруари, но нелепа травма тогава отложи представлението. Сега тя сподели, че се чувства далеч по-добре и с нетърпение очаква да се качи на сцената.

Кметът Димитър Николов връчи на Стоянка Мутафова статуетка на Закрилника на Бургас – Свети Николай Чудотворец, дело на бургаския скулптор и художник Янко Пенев, с пожелания за бързо възстановяване и скорошно гостуване в Бургас.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване