03/06/12 19:30
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов бил с протегната ръка към съда

Аз винаги съм бил с протегната ръка към съда, винаги съм бил да работим заедно. Съдът и МВР са като скачени съдове. Едните събират доказателства, прокуратурата внася обвинителните актове, а съдът се произнася на база професионалната подготовка за това, което обществото очаква – така наречената справедливост. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който заедно със заместника си Веселин Вучков присъства на публичното представяне на План за действие за реформи в съдебната система, организирано от Форума на съдилищата в България.
Откакто е на поста си, вътрешният министър отправя критики към съдебната власт, а шефът на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова наскоро заведе дело за клевета срещу него.
„Искам най-отговорно да заявя - никога по никакъв повод, не сме си поставяли за цел да водим някаква война и да вадим или да заравяме някакви томахавки“, каза Цветанов.
За реформите в съдебната власт министърът предложи да се обсъжда „и пред обществеността“ изборът на административни ръководители. Стана ясно и че МВР помага за преразпределение на натовареността на софийските съдилища.
Сред предложенията на магистратите като мерки за напредък на съдилищата бяха съдебните такси да бъдат плащани без посредник.
Така ще се избегнат случаи, при които за такса от 10 ст. трябва да се плаща комисиона от 3 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване