03/07/12 19:07
(http://www.klassa.bg/)

ЕК даде на Унгария месец да си промени законите

Европейската комисия отслаби натиска върху Унгария вчера, като даде на Будапеща един месец да промени няколко противоречиви закона, за да избегне наказателна процедура в Европейския съд, съобщи ДПА.
През януари ЕК даде начало на три отделни процедури във връзка с три закона, регулиращи функционирането на централната банка, органите на съдебната власт и защитата на личните данни.
Комисията изпрати вчера „писма с официално предупреждение“ на Унгария заради принудителното пенсиониране на съдиите и противоречията около защитата на личните данни, и по-меката форма „административно писмо“ по въпроса за централната банка, с искане Будапеща да изпълни обещанието си да промени закона.
През последните седмици Унгария беше предупредена, че ако не промени законите, преговорите за предпазния заем, от който страната се нуждае, за да избегне банкрут, не могат да започнат, припомня агенцията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване