03/08/12 19:41
(http://www.klassa.bg/)

Съветът на Европа поиска разследване срещу Сеп Блатер

Международната футболна централа ФИФА трябва да започне разследване около преизбирането на Сеп Блатер за президент на федерацията и да публикува всички документи около скандалите за корупция. Искането е отправено в доклад от специална комисия към Съвета на Европа. Комисията по култура, наука, образование и медии към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа настоява да се провери дали Сеп Блатер като президент е използвал позицията си, за да си осигури преизбирането за четвърти мандат. Освен това ФИФА трябва да проучи и дали кандидатите за избор на президент и в частност успешният кандидат е използвал своите институционални позиции да си осигури нечестно предимство за себе си или за потенциалните гласоподаватели. Според комисията трябва да се публикуват всички документи по скандалите, които в последните години са накърнили имиджа на международния футбол.
От ФИФА веднага отговориха, че има „определени неточности“ в доклада на Съвета на Европа. В декларация ФИФА твърди, че етичната комисия вече е оправдала Сеп Благер за каквито и да било нарушения по време на президентските избори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване