03/11/12 18:52
(http://www.klassa.bg/)

Ивет Лалова финишира последна във финала на 60 метра в Истанбул

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова завърши на последното осмо място във финала на 60 метра на Световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Истанбул. Финалът бе спечелен от Вероника Кембъл от Ямайка с резултат 7,1 секунди. Лалова отново бе единствената европейка, попаднала след най-добрите 8 на планетата. Освен това състезателката на проф. Роберто Бономи беше и единствената бяла жена на финала в дисциплината. Българката бяга с температура и както самата тя разкри, не се чувства много добре.
Националната рекордьорка на България на 400 метра Ваня Стамболова остана на крачка от медалите в Истанбул. Съвсем малко не достигна на нашето момиче да се качи на почетната стълбичка. Тя завърши четвърта във финала на дисциплината в турската зала “Атъкьой” с резултат 51,99 сек. Световна шампионка с 50,79 сек стана Саня Ричардс (САЩ). След старта Стамболова разкри, че може да опита и на 800 метра. Тази зима тя бяга тази дистанция и записа много стабилен резултат от 2:02,03 мин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване