03/11/12 09:01
(http://e-vestnik.bg/)

Избрано от Фейсбук - 400 лв. за метачка, 361 - за театровед, „Еб.ла съм го…”,

Рисунка на колхозничка като поздрав за 8 март.

Atanas Tchobanov  На дамите - уважение всеки ден от всеки джентълмен. На колхозничките с червени кърпи - веднъж годишно от партийния секретар.   + коментар под снимката на колхозничката от S. Nik.: Най-големият парадокс, необясним за всички усилия на джендър изследователите е, че съветската система постигна това, което никой преди и след това не си е помислял да постигне - заличаването на всички разлики между мъжа и жената! Жената комбайнер, жената кофражистка, жената стоманолеяр - ето великият идеал на апаратчиците, нещо, за което Роза Люксембург и Клара Цеткин не са дори мечтали!

„Еб.ла съм го тоя живот… И не ми хареса!”

Luben Dilov  Наблюдавах до късно снощи празнуването на 8 март в известен софийски клуб… Удивително - някои момичета наистина смятат, че богатството, късмета и славата се предават по полов път! Една от тези дами ме попита: „Да не сте случайно Любен Дилов-син?” “Съм – отговорих й - но че е случайно за пръв път чувам!” Тя ме погледа известно време, чудейки се какво да каже, след което изтърси най-великия лаф на седмицата: „Еб.ла съм го тоя живот… И не ми хареса!”

400 лв. за метачка, 361 - за театровед

Gergana Pirozova  Днес гледах репортаж по БТВ за двойничката на Софи Маринова, която чистела по улиците. От нея разбрах, че получавала 400 лв. на месец като метачка. Без да търся сензации ще споделя, че последната ми работа в театър беше срещу 361 лв. нето - като театровед. В репортажа Ани Салич с нездрав интерес разпитваше чистачката как разпределя тази сума… (тук камерата проследи ироничната размяна на погледи между репортера и Салич). Аз мога да разкажа как се похарчват 361 лв. на месец :))) Между другото в този същия театър и портиерът взимаше колкото мен… но това е друга тема.

Някои потребители във Фейсбук си сложиха тази снимка на профила, след като вестниците на Делян Пеевски “Телеграф”, “Уикенд” и др. започнаха да наричат природозащитниците “Зелен октопод”, “еко мафия” и др.

Разговори с Майкъл Дел и Ванга

Veni Markovski  Видях се с Майкъл Дел (с когото се познаваме отдавна), със Сам Палмизано (председател на борда на IBM; видях го за пръв път на живо, много забавен човек), чух какво говорят още двама бизнес лидери - Джонатан Неман (съсобственик на веригата заведения SweetGreen; започнал пред 3 години, вече имат 11 заведения с над 300 души персонал) и още един, чието име не успях да запиша :(  Страхотна среща, страхотни хора; идеите - вдъхновяващи. Зададох им два въпроса. Единият бе кога в Щатите ще имаме високоскоростен Интернет;-)  Имаше и други въпроси и коментари; когато или ако има развитие по темата, ще пиша още.
Но не мога да не споделя с вас, че на фона на глупавите спорове в Конгреса и в Народното събрание, на фона на озлоблението, което виждам тук-там из Интернет, такива срещи и разговори са нещото, което ме кара да продължавам да упорствам и да настоявам, че нещата може да са по-добри, по-качествени; че животът не бива да е българското живуркане и келепир; че има по-важни неща от личностните дрязги и спорове. Много вдъхновяващо! Навремето така ми действаха разговорите с Ванга, при която ходех редовно, когато бях в лошо настроение. Аз разказвах вицове, тя на мен - какво ще става по света и у нас.
Пиша това, защото знам, че всеки от вас понякога изпитва неувереност, ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване