03/11/12 17:48
(http://www.klassa.bg/)

Най-странните офис джаджи на света

1. USB ароматизатор
Ароматерапията е една от последните моди в света, което прави това устройство задължително за вашия офис. То се слага в стандартен USB порт на компютъра и има свойството автоматично да произвежда три вида миризми. Най-чаровната част на тази джаджа е, че можете сами да избирате с компютърна команда точно какъв аромат да изпусне тя.

2. USB дартс за въздушни атаки срещу врагове на работното място
Функцията на този дартс е да дразниш колегите си, работещи около теб. Ние обаче бихме го препоръчали за употреба и от строги шефове срещу непослушни служители. Отново се ползва проста връзка с USB вход, а системата е съвместима както с Windows, така и с Mac. Механизмът се насочва към целта с помощта на мишката, а цената му е само 33,8 долара.

3. Автомат за сода с 32 комбинации
Писнало ли ви е да висите пред автоматите за сода и да си давате парите за продукт със спорни качества? Вече не трябва да го мислите. Новата машина за газирана вода има възможност за избор на 32 комбинации от аромат, пикантност и цвят. Със сигурност ще можете да почерпите гостите си в офиса с най-добрата сода в града.

4. Монитор – убиец на бактерии
Продукт на PC Bank Korea, а името му е PBM-978PS. В търговската мрежа се рекламира като LCD монитор с отрицателна йонизация. Според производителя този екран влияе позитивно на здравето и дори на настроението на потребителя. За целта се ползват йони с отрицателно натоварване, които убиват вредните бактерии и защитават очите на ползвателя.

5. iPod вратовръзка
Екстравагантното изделие е произведено от британската компания за гей облекла Pink и струва 49 паунда. Вратовръзката осигурява малко джобче от вътрешната си страна, което приютява дискретно така модерните днес iPod устройства. За по-здраво закрепване на електронната машинка при горната й част има допълнително стягащо парченце плат.

6. Спален чувал за разходка
Много подходящ за спане в палатка и при много ниски температури. Той обаче позволява и свободно да се разхождате на открито в гората и при тежки атмосферни условия, тъй като е непромокаем и си има крачоли, ръкави и качулка. Идеален е за родните археолози, които премиерът Борисов изпрати на зимни разкопки по магистралите.

7. CD хвъргачка
Производителят на уреда, който е неизвестен, вероятно е ползвал принципа на LEGO, за да измайстори въпросната високоскоростна хвъргачка на компактдискове. Уредът се състои от две части – глава, която изстрелва дисковете, и опашка – захранваща главата с „материал“ за изхвърляне. Оставяме на вашата фантазия да определи смисъла на тази изработка.

8. СПА масажор за глава
Уредът обединява италиански проект с японско изпълнение. Използва принципите на акупунктурата за въздействие върху важни точки на главата, което стимулира по-добрата циркулация на кръвта. Ако шефът ви дразни, наложете си масажора на главата и вече няма да чувствате особено напрежение. Устройството може да се ползва дори при пътуване в градски транспорт.

9. Мозъчна пишеща машина
Уредът чете мислите и ги набира на компютър. Създаден е от студенти през 2006 г., но все още не е достатъчно усъвършенстван, тъй като отнема между 5 и 10 минути, за да изпише едно просто изречение. Един час пък е нужен за поставянето около главата на необходимите за целта 128 електрода.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване