03/11/12 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Страхът от уволнение ни прави по-неефективни

Страхът да не бъдем уволнени ни прави по-неудовлетворени и по-малко ангажирани на работното място, показва проучване, цитирано от „Бизнес нюз дейли“.
Изследването, обхванало над 300 души в Испания, показва, че несигурността на работното място е пряко свързана с удовлетвореността от работата и от живота и засяга резултатите и ангажираността на служителите. Оказва се, че последиците от несигурността в работата са различни за отделните професионални групи, като чиновниците показвали най-силно неудовлетворение във време на нестабилност.
Очакването, че ще загубим работата си, понижава нивото на удовлетвореност и в други аспекти на живота – семейството, здравето, финансовото положение и баланса между работа и свободно време, показват резултатите от изследването. С нарастването на страха от уволнение „нивото на несигурността на работното място нараства, хората са по-малко удовлетворени от работата си и от личния си живот и са по-малко ангажирани с работните си задължения“, обяснява Ампаро Кабалер, съавтор на изследването.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване