03/11/12 19:02
(http://www.klassa.bg/)

Търсим стопанин на порт София след 6 месеца

Концесионна процедура за отдаването на летище София може да се обяви след 6 месеца, когато приключи икономическият, финансовият и социалният анализ, каза транспортният министър Ивайло Московски пред Дарик радио. При последното посещение в Германия, водено от премиера Бойко Борисов, най-големите немски компании проявиха интерес към концесия български аеропортове и пристанища. „От страна на Катар също има заявен интерес към летища и пристанища и следващата седмица ще пътуваме за Катар“, съобщи още Московски.
Все още не е окончателно решено дали летището в София ще се отдава в пакет с Балчик. Това ще се реши в зависимост от инвестиционния интерес. Има отворена процедура по концесия на летище Русе вече почти една година, но няма кандидати за стопанисването му. В момента се подготвя процедура за отдаването на летище Пловдив, след като се прекрати един неуспешен търг за концесионирането само на карго терминала. За порта в Стара Загора сега се уеднаквява статутът, тъй като се оказа, че то се намира на територията на две землища. В момента се правят анализи и за концесиониране на дунавските пристанища Видин-юг и Русе-запад, съобщи още транспортният министър.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване