03/13/12 17:19
(http://www.klassa.bg/)

Асад насрочи избори за 7 май

Сирийският президент Башар Асад насрочи парламентарни избори за 7 май, съобщи Ройтерс. Съобщението дойде на фона на изказването на пратеника на ООН Кофи Анан, че чака отговор от сирийския режим на предложенията, които е отправил към Дамаск в опит за прекратяване на продължаващото вече една година насилие. Изборите първоначално трябваше да се проведат миналия септември, но бяха забавени, за да може Асад да въведе реформите, имащи за цел да успокоят бунта срещу неговия режим.
Според правозащитници от „Хюман райтс уоч“ силите на Асад са минирали маршрутите към границите с Турция и Ливан, използвани от сирийските бежанци. В доклада на организацията се посочва, че противопехотни мини са били поставени по границите през последните седмици. Активистите цитират очевидци, според които мините вече са взели цивилни жертви. Според данни на ООН 32 000 сирийци са потърсили убежище в Турция, Ливан и Йордания през последните 12 месеца, а най-малко 8000 души са загинали при потушаването на бунтовете от миналия март досега.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване