03/13/12 15:25
(http://www.klassa.bg/)

Билетите в Испания най-скъпи, в Германия - най-евтини

Испанската Примера дивисион държи рекорда за най-скъпи билети на футболни срещи в Европа. Изследване на вестник „Марка“ показа, че страната се оказва най-скъпото място на Стария континент за наблюдаване на футбол на стадиона. Повод за класацията стана оплакването на „Манчестър Юнайтед“ пред УЕФА от цените на билетите за двубоя реванш в Билбао с местния „Атлетик“ от турнира Лига Европа. Отдавна се знае, че Бундеслигата е най-евтиното от петте големи първенства, като цените са средно по 30 евро. Изненадващото разкритие на вестника обаче е, че Висшата лига (44 евро) и серия „А“ (48 евро) са по-евтини от Ла Лига, която изисква средно 53 евро за билет за двубой.
За домакинство в Примера дивисион най-малко плащат привържениците на „Валенсия“, където в зависимост от съперника билетите започват от 10 евро. Най-големият проблем за феновете идва, когато любимият им отбор трябва да домакинства на някой от двата големи отбора. Понякога стойността на билетите може да скочи до 300% за идването на „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид). Гостуването на „Реал“ (Мадрид) в Осасуна например доведе до огромен скок на цените. В нормални дни цените на стадион „Рейно да Навара“ са между 36 и 60 евро, но заради Кристиано Роналдо и компания клубът ги продаваше между 90 и 1 110 евро. Извън тази практика Ла Лига си остава мястото с най-високите цени на билетите в Европа. Най-скъпите места на „Камп Ноу“ за „Класико“ струват 265 евро. Високите цени пък обясняват спада в посещаемостта на срещите. Безработицата в Испания в момента е 23%, а таксата за телевизионния пакет струва 15 евро на месец. Понастоящем посещаемостта е 74%, доста под Бундеслигата с нейните 92%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване