03/13/12 06:06
(http://radiomilena.com/)

Емирът на Катар търси 600 дка край Черно море

 Емирът на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани проявява интерес към терен на родното Черноморие. Той искал да купи около 600 дка земя, върху която вероятно ще се строи ваканционно селище, твърди в. „Преса”. Емирът ще обсъди въпроса с премиера Бойко Борисов, който води правителствена делегация на посещение в близкоизточната държава. Борисов е взел половината си министри на тридневната визита. Емирът е поканил на частна вечеря в резиденцията си българския министър-председател, за да обсъдят въпроси от взаимен интерес. Днес започва официалното посещение на наша правителствена делегация в близкоизточната държава.
Държавна и общинска земя край морето имаме в изобилие, твърдят експерти.
Дори ако парцелът попада в „Натура 2000″, не се спира строителството, а само се ограничава. Това означава, че могат да се правят луксозни къщи, но с по-ниски показатели на застрояването. Като резултат от посещението (13-15 март) България очаква инжекция от свежи арабски капитали. Надеждите са богатата държава да налее пари В инфраструктура и земеделие, за да съживи родната икономика. В момента чуждите инвестиции у нас са на рекордно ниско ниво. Затова премиерът ще оглави министерския десант в столицата на Катар – Доха, предаде actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване