03/13/12 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха още шестима по скандала с News Corporation

Бившият изпълнителен директор на британското подразделение на медийната империя News Corporation и редактор на закрития таблоид "Нюз ъф дъ уърлд" Ребека Брукс бе арестувана във връзка със скандала с подслушванията, разтърсил Острова.
Освен Брукс задържани са още съпругът й Чарли и други четирима предполагаеми участници в престъпната схема, съобщава "Дейли мейл". Те са заподозрени в изготвянето на заговор за възпрепятстване на правосъдието.
Белезници на ръцете на семейство Брукс щракнали в дома им в Оксфордшър.
Ребека Брукс бе задържана за първи път, разпитана и освободена под гаранция миналото лято, само три дни след като подаде оставка като директор на News International - британския филиал на News Corporation. Арестантката отрича да е престъпвала закона.
Освен с основната си дейност - да развъжда расови коне, съпругът й пък е известен с близкото си познанство с премиера на страната Дейвид Камерън.
Разследването по случая с незаконното подслушване на гласовите пощи на телефоните на знаменитости и обикновени хора, влезли в новините, започна през януари миналата година. До момента арестувани са общо 23 души. Още толкова са зад решетките, защото са подкупвали държавни служители. Целта отново е била получаване на информация за вестниците, издавани от компанията на медийния магнат Рупърт Мърдок.
Все още няма предявени официални обвинения срещу нито един от задържаните.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване