03/13/12 17:18
(http://www.klassa.bg/)

Израел договори мир с Газа, но обстрелът продължава

Израел се договори с палестинците за прекратяване на огъня вчера, след като от ивицата Газа бяха изстреляни повече от 160 ракети, а при израелски въздушни удари бяха убити най-малко 24 палестинци, съобщи „Блумбърг“. Примирието беше постигнато с посредничеството на Египет след четири дни на ракетен обстрел.
В Южен Израел сирените, предупреждаващи за ракетен обстрел, можеха да се чуят и след като примирието вече беше влязло в сила в 1:00 часа местно време. Премиерът Бенямин Нетаняху обяви пред парламента в понеделник, че армията е „готова да разшири операциите си и да ги продължи при необходимост“.
В същото време доминираният от ислямисти египетски парламент единодушно одобри в понеделник спирането на доставките на природен газ за Израел и експулсирането на израелския посланик в Кайро, съобщи АП. Това действие обаче е символично, тъй като само управляващият в Египет военен съвет може да взима такива решения.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване