03/13/12 15:12
(http://www.klassa.bg/)

Овладяваш гнева, като си служиш си с по-неудобната ръка

Хората, на които им е трудно да сдържат гнева си, могат да променят това с извършването на едно просто, но малко странно, упражнение - да си служат с по-неудобната ръка, съобщава "Дейли мейл".
Проучване на д-р Томас Денсън от Университета в Нови Южен Уелс показва, че ако левичарите започнат да отварят врати, да държат мишката на компютъра или да разбъркват кафето си с дясната ръка, а десняците - с лявата, то тогава вероятността да реагират импулсивно значително намалява. Тази практика обаче трябва да се упражнява минимум две седмици.
Криминолозите и социолозите вярват, че извършителите на тежки престъпления посягат на жертвите си, когато имат възможност за това или просто защото губят самоконтрола си. Д-р Денсън твърди, че действията им са импулсивни, а агресията и способността човек да управлява собствените си реакции са тясно свързани.
"Ако дадеш на агресивен човек възможността да подобри самоконтрола си, той става доста по-кротък", категоричен е експертът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване