03/13/12 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Президентът на Бразилската футболна федерация подаде оставка

Президентът на Бразилската футболна федерация Рикардо Тешейра подаде оставка след 23 години на поста. Ръководителят стана поредният бивш приближен до президента на ФИФА Сеп Блатер, който се оттегля от футбола заради сериозни съмнения за корупция. Рикардо Тешейра управляваше бразилския футбол през последните 23 години, като за този период „Селесао“ спечели две световни титли. Освен това той ръководеше и организационния комитет за световното първенство в Бразилия през 2014 година.
През последните няколко години натискът към него заради обвинения в корупционни практики се увеличи неимоверно много. През 2001 година той беше разследван от бразилския Конгрес за 13 престъпления, включително данъчни нарушения и пране на пари. Обвинения обаче не бяха повдигнати. Миналата година бившият шеф на Английската футболна асоциация лорд Трисман обвини Рикардо Тешейра, че му е искал пари в замяна на бразилската подкрепа за английската кандидатура за световното първенство през 2018 година. В крайна сметка шампионатът отиде в Русия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване