03/13/12 14:54
(http://radiomilena.com/)

Трима с Мярка за неотклонение „Задържане под стража”

След внесен протест от Районна прокуратура Бургас, Окръжният съд Бургас , на 13.03.2012 г. , определи Мярка за неотклонение „Задържане под стража” , на лицата : Петър Константинов Низамов, Мартин Живков Кавалджиев и Атанас Нешков Рачев .

Лицата са привлечени като обвиняеми за това, че на 12.02.2012г. около 03.00 часа в гр. Бургас в дискотека “ Джубокс”, в съучастие като съизвършители по хулигански подбуди, чрез нанасяне на удари с юмруци и ритници по тялото и крайниците,и удар с бутилка в областта на главата, причинили лека телесна повреда изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения – охранител в дискотеката – престъпление по чл. 131, ал.1, т.2 и т.12 вр.чл.130, ал.1 във вр.чл.20, ал.2 от НК.

Районната прокуратура ще продължи с безкомпромисност да отстоява телесната неприкосновеност на гражданите и всички посегателства срещу личността, съобщиха от пресцентъра.

ОДМВР Бургас припомниха, че задържането на тримата бургазлии бе осъществено в резултат на работата на специализирания екип от служители на отдел “Борба с организираната престъпност” – Бургас и Районна прокуратура – Бургас, под прякото ръководство на Административния ръководител на бургаската районна прокуратура – Андрей Червеняков. Целта на екипа е разглеждането на случаи, отличаващи се с особена дързост и предизвикващи широк обществен резонанс.

П.Н., А.Р. и М.К. са с богато криминално минало :

-                           П.Н. е с регистрации за нанасяне на две средни телесни повреди, две леки телесни повреди, пет хулиганства, унищожаване на чуждо имущество, общо 14 регистрации – до момента са му наложени общо три присъди

-                           А.Р. е с регистрации за нанасяне на две средни телесни повреди, четири хулиганства, шест грабежа, четири кражби и други, общо 21 регистрации – до момента са му наложени общо шест присъди

-                           М.К. е с регистрации за нанасяне на средна телесна повреда, четири хулиганства, грабеж и други, общо 7 регистрации – до момента са му наложени две присъди.

Работата по случая продължава от служители на отдел “БОП” – Бургас.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване