03/14/12 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Дават месец на ГОРУБСО-Мадан да плати на миньорите

Икономическото министерство даде един месец на концесионера на ГОРУБСО-Мадан да изплати заплатите и осигуровките на работниците, в противен случай ще бъде прекратен договорът за концесия. Това обясни вчера зам.-министър Делян Добрев в парламента. Писмото с ултиматума е дадено на изпълнителния директор на дружеството. Дори и да се изплатят заплатите, МИЕТ и Главната инспекция по труда ще следят под лупа как се управлява дружеството, каза още Добрев. Според него със сигурност ще се намерят желаещи, които да поемат концесията за добив на руда. От министерството добавиха, че от ГОРУБСО-Мадан, собственик на което е бизнесменът Валентин Захариев, не са изплатени навреме и всички концесионни такси, които се дължат на държавата.
Междувременно от енергийната компания ЕВН допълнително ограничиха доставките на ток за дружеството, като там вече по 2 часа ще има захранване, а по 4 няма да има. Лидерите на КТ "Подкрепа" и на Федерацията на независимите синдикати на миньорите д-р Константин Тренчев и Пенчо Токмакчиев посетиха протестиращите миньори в Мадан. Те поискаха дружеството да бъде обявено в несъстоятелност. От фирмата ще направят възражение срещу намеренията на правителството да им отнемат концесията, каза директорът на ГОРУБСО-Мадан Съби Кичуков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване