03/14/12 15:32
(http://www.klassa.bg/)

Фернандо Алонсо отново е с най-високи приходи

Испанският пилот на „Ферари“ Фернандо Алонсо е състезателят с най-високи доходи във Формула 1 за миналата година. Според финансовите разчети двукратният световен шампион е спечелил 35 милиона евро от всички източници, свързани с работата му като пилот – заплата, премии, приходи от рекламни договори и спонсори. Според този показател Фернандо Алонсо изпреварва конкурентите си за трета поредна година. Второто място е за рекордьора по титли Михаел Шумахер, който през миналата година е спечелил 31 милиона евро въпреки скромното представяне на „Мерцедес“, а трети е Люис Хамилтън от „Макларън-Мерцедес“ с 29,5 милиона евро.
Триото на най-добре платените все пак бележи спад в сравнение с 2010 година. При Фернандо Алонсо той е от 5 милиона евро, а при Михаел Шумахер и Люис Хамилтън от по 4 милиона. Основната причина за това се крие в намалените приходи от реклама и в по-малка степен от заплати.
Настоящият двукратен шампион Себастиан Фетел все още не успява да се конкурира с най-големите имена в спорта въпреки успехите си на пистата. В годината, когато добави втората си титла, той е спечелил 18,5 милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване