03/15/12 19:39
(http://www.klassa.bg/)

Харвардският университет е най-реномираният в света

Харвардският и Масачузетският технологичен университет са висшите учебни заведения с най-добра репутация в света според класацията на списание „Таймс хайър едюкейшън“, съобщава Би Би Си. Подреждането е базирано на мнението на 17 000 преподаватели от образователни институции по цялата планета.
Британският "Кеймбридж" заема третото място, следван от "Стандфорд" и калифорнийския "Бъркли". "Оксфорд" също попада в Топ 10, но това не подобрява особено имиджа на университетите от Острова, които като цяло падат до по-долни позиции, в сравнение с миналогодишната класация. Възход отбелязват азиатските висши учебни заведения. По-силно присъствие в образователната класация бележат Китай, Япония, Южна Корея и Сингапур. Швейцария пък е представена от три университета в престижния Топ 100.
Въпреки че класациите като тази не са официални, те помагат на университетите да изготвят по-добре работеща система за привличане на студенти. Подреждането на „Таймс хайър едюкейшън“ пък "ражда" супербрандове в световен мащаб, като включва едни и същи институции в Топ 5 за втора поредна година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване