03/16/12 16:42
(http://radiomilena.com/)

Иван Алексиев подписа нов договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев подписа договор в MРРБ, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги на деца в риск”.

Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, а средствата са за изграждане на център за настаняване от семеен тип в гр. Поморие, кв. „Св. Георги”. Освен за основната сграда, проектът предвижда средства за парк и благоустройство.

Проектът е 100% финансиран от ОПРР. Общата стойност на допустимите разходи възлиза на 759 304,74лв., като 85% от нея е съфинансиране от ЕФРР, а останалите 15% се съфинансира от националния бюджет.

„Целта на изграждането на Центъра за настаняване от семеен тип е извеждането на деца с увреждания от специализирани институции и осигуряването на добро качеството на живот на тези деца. Осигурява се индивидуална грижа и подкрепа, което ще помогне на децата да водят самостоятелен и независим живот в обществото”, коментира Иван Алексиев.

Срокът за изпълнение на проекта по ОП „Регионално развитие” е 18 месеца.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване