03/16/12 15:37
(http://radiomilena.com/)

СДС: Правителството да намали цените на горивата

Комисията за защита на конкуренцията най-накрая намери време да го гласува изготвения на 6 март т.г. доклад върху пазара на горива в страната. Съдържанието на доклада потвърждава съмненията на цялото българско общество – за съществуващия картел между водещи петролни компании, посочват от СДСпредаде агенция КРОСС.

В официалното съобщение на КЗК се казва, че „комисията предявява твърдение за нарушение“ от страна на „Лукойл“, Ромпетрол България“, Нафтекс Петрол, ОМВ България. Причината за това е, че „компаниите участват в забранено споразумение и съгласувана практика за определяне на цени, които по своята цел или резултат предотвратяват, ограничават или нарушават конкуренцията на пазарите за търговия едро на бензин и дизелово гориво“.

От СДС отново задават въпроса защо комисията се забави оповестяването на проверката и поставяме публично въпроса какво следва оттук нататък. И настояват антимонополната комисия да не спира до тук. По закон при установени нарушения глобите са 10 на сто от печалбата на участниците в картела, посочват сините.
От партията призовават правителството да предприеме незабавни мерки за защита на конкуренцията и намаляване цените на горивата.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване