03/18/12 19:36
(http://www.klassa.bg/)

Луис ван Гаал - претендент номер едно за мениджър на "Челси"

Холандският треньор Луис ван Гаал е основен претендент да поеме поста старши треньор на „Челси“. Това пише английският таблоид „Мирър”. Според изданието 60-годишният холандец е готов да се върне към футбола след година почивка. Бившият наставник на „Аякс“, „Барселона“ и „Байерн“ (Мюнхен) вярва, че може отново да бъде успешен като мениджър. В Англия очакват безкомпромисният характер на Ван Гаал и харизмата му да подчинят звездите на „Челси“, които сякаш работеха за смяната на Андре Вияш-Боаш.
Роман Абрамович също смята, че отборът има нужда от силна личност, към която Дрогба, Тери и Лампард да имат респект.
Друг кандидат за треньорската пейка на „Челси“ е друг холандец Гуус Хидинк. Той е близък приятел на Абрамович, но в момента води „Анжи“ (Махачкала).
Последният възможен избор на „Челси“ е треньорът на „Атлетик“ (Билбао) Марсело Биелса, посочва „Мирър”. Преди дни Хосеп Гуардиола обяви чилиеца за най-добрия мениджър в света. Тимът на Абрамович може да изчака до избора си четвъртфиналите за Шампионската лига, в който лондончани ще срещнат португалския „Бенфика“. Другите двойки в изтегления в централата на УЕФА в Нион в петък жребий определи „Милан“ да играе срещу защитаващия титлата си от миналата година „Барселона“. „Реал“ (Мадрид) пък извади късмет и ще играе срещу кипърския АПОЕЛ. Последната двойка противопоставя френския „Олимпик“ (Марсилия) срещу германския гранд „Байерн“ (Мюнхен). За полуфиналите победителят от АПОЕЛ и „Реал“ ще срещне продължилия между „Марсилия“ и „Байерн“. В другия мач преди финала „Милан“ или „Барселона“ ще спорят с „Бенфика“ или „Челси“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване