03/18/12 19:39
(http://www.klassa.bg/)

Сребърен медал за ансамбъла на България в съчетанието с пет топки

Националният ансамбъл на България спечели сребърен медал в съчетанието с пет топки и остана четвърти на три ленти и два обръча на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Родните грации изиграха отлично съчетанието си на топки, а на ленти допуснаха само една грешка. Възпитаничките на Илиана Раева получиха оценки от 27.550 на топки и 27.450 точки на обръчи и ленти.
Победител и в двата финала е Беларус. На ленти и обръчи Италия направи две грешки, но беше класирана трета.
Илиана Раева сподели, че е страшно доволна от първото състезание на ансамбъла за олимпийския сезон. В събота българките спечелиха бронзов медал в многобоя.
„На топки момичетата играха много силно, като допуснаха само една грешка в края. На ленти и обръчи сме четвърти след италианките. Ние направихме една грешка, а те - две грешки. Днес категорично България беше по-силна от Италия. Абсолютно ощетени сме на ленти и обръчи, а италианките взеха нереален бронзов медал. Много съм доволна от момичетата. Исках да си сверя часовника и като композиции, и като трудност, и видях, че сме на прав път. Специалистите много харесаха съчетанията и казаха, че са много силни. На лентите и обръчите ще сменя само аранжимента на музиката", коментира за БТА от Киев Илиана Раева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване