03/19/12 19:33
(http://www.klassa.bg/)

Щатската UPS придобива холандската TNT за 5,2 млрд. евро

Американската куриерска компания United Parcel Service (UPS) ще купи конкурента си TNT за 5,2 млрд. евро, се посочва в съвместно прессъобщение на двете фирми, публикувано на официалния уебсайт на UPS и цитирано от Би Би Си. Холандската фирма е приела подобрената оферта от 9,5 евро на акция. Очаква се, че споразумението ще доведе до появата на лидер в пощенските услуги с ежегоден оборот от 45 млрд. евро. Към края на 2016 г. прогнозите са, че нетната печалба на UPS преди данъци ще достигне 550 млн. евро.
“Чрез обединяването си ще можем по-добре да удовлетворяваме поръчките на нашите клиенти в областта на доставките в световен мащаб и да създадем позиции за бъдещ ръст, от чиито плодове ще се ползват служителите и акционерите“, коментира споразумението главният изпълнителен директор на американската компания Скот Дейвис. Колежката му от TNT Express Мари-Кристин Ломбард изрази увереност, че сделката ще позволи на компаниите да създадат уникални възможности за растеж и значително ще стабилизира позициите им в областта на спешните доставки.
UPS ще финансира сделката с около 2 млрд. евро собствени средства в брой и чрез вземане на заеми. Консултанти по сделката от нейна страна са Morgan Stanley, UBS и Bank of America Merrill Lynch, докато холандците са съветвани от Goldman Sachs.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване