03/20/12 18:56
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ избра Даниела Дариткова за шеф на здравната комисия

Д-р Даниела Дариткова ще е новият шеф на здравната комисия в НС. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев след заседание на депутатите от управляващата партия. Предложението е било на напускащата поста и номинирана за министър на здравеопазването Десислава Атанасова. На мястото на Дариткова, която сега е зам.-председател на комисията, е предложена д-р Галя Милева, която е съдебен лекар от бургаската листа на ГЕРБ.
Решение за шеф на здравната каса обаче не е било взето. „Срокът е до 21 март, имаме все още време. Изчакваме да видим всички кандидати, за да изберем най-добрия, както обикновено правим“, каза Димитър Главчев. Той призна, че към момента се разглеждали около пет имена, сред които и на депутати. Неофициално се говори, че кандидатурите са на Калина Пенчева – шеф на лекарствената дирекция в НЗОК, както и народните представители Менда Стоянова, Пламен Цеков и Красимир Петров.
Здравният министър Стефан Константинов, чиято оставка днес се очаква да бъде гласувана в парламента, вчера коментира по Нова телевизия, че не е имал подкрепа от депутатите на ГЕРБ и че напуска сам поста. Още ми е криво, заяви Константинов и изрази съжаление, че много от нещата, за които е настоявал, не са се случили заради бойкот от народните представители на управляващата партия.
В парламента отлежават законопроекти за Националната здравна карта, за планирането на болниците, за медицинските изделия и за пушенето, изреди д-р Константинов. „Когато се разминаваш, не може да се бориш с всички, подаваш оставка и идва следващият“, каза той.
Стефан Константинов настъпи леко шефката на здравната комисия в НС Десислава Атанасова, която днес по всяка вероятност официално ще го наследи на министерския пост. Преди дни тя заяви, че е „тежката артилерия на ГЕРБ“. Според Константинов това било несериозно изказване. „След тежката артилерия може би следва ядрено оръжие“, предположи министърът в оставка.
Днес в НС ще бъде гласувана и смяната на икономическия министър Трайчо Трайков с неговия заместник Делян Добрев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване