03/21/12 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Отново не избраха Волен Сидеров за антикорупционен шеф

Парламентът отхвърли искането на ПГ на "Атака" Волен Сидеров да бъде избран за член на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Депутатите отказаха да подкрепят и искането на "Атака" да бъде увеличен съставът на комисиите по европейски въпроси и правата на човека и техни членове да станат съответно Десислав Чуколов и Павел Шопов, а Николай Пехливанов да стане член и зам.-председател на комисията по околната среда и водите.
Отхвърлено бе и предложение на ГЕРБ Ирена Соколова да стане член и заместник-председател на комисията по правата на човека, а Снежана Дукова да стане член.
Депутатите подкрепиха исканията на ГЕРБ за попълването на други четири комисии. От комисията по образованието беше освободена Нели Калнева-Митова, а на нейно място беше избрана Лилия Христова. Димитър Атанасов
беше избран за член и заместник-председател на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. От комисията по труда и социалната политика бяха освободени Светомир Михайлов и Лили Иванова и бяха избрани Ангел Даскалов и Христо Чаушев. Членове на комисията по икономическа политика станаха Нели Калнева-Митева и Лили Иванова, а беше освободен Димитър Атанасов.
В началото на заседанието си парламентът отхвърли предложение на Синята коалиция за изслушване на премиера за намеренията на правителството за това, дали да се строи АЕЦ „Белене” или не. По-късно с подобно искане излезе и Коалиция за България.
Нашето искане е да дойде тук премиерът, след като Министерският съвет, след като Борисов не може да вземе това решение, да го чуем и да разберем – ще има ли „Белене”, или няма да има. Колко ще струва, каква ще е цената на електроенергията, обоснова искането депутатът от левицата Петър Димитров.
Предложението беше отхвърлено от мнозинството.
През вчерашния ден депутатите приеха и подготвения от Министерския съвет „Доклад за младежта за 2009-2010 г.“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване