03/21/12 19:36
(http://www.klassa.bg/)

Работодателите търсят полиглоти с компютърни умения

Специалисти, които владеят по няколко езика, добре се справят с информационните технологии и могат да работят от домашен компютър, са предпочитани от работодателите дори и в период на криза. Това коментира Светлозар Петров, управител на фирма за подбор на персонал Job Tiger, при вчерашното откриване на поредното издание на Националните дни на кариерата във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", съобщи БТА. По думите на Петров вече не са рядкост компаниите с персонал от 100 души, от които 80 се редуват да работят по един ден от седмицата вкъщи.
С напредъка на информационните технологии се появяват и нови професии - специалист по социалните мрежи и шеф-блогър. Все по-често работодателите търсят специалисти с по няколко чужди езика, включително китайски, японски, арабски, каза Петров.
На осмото поред издание на Дните на кариерата близо 20 компании от страната представят възможности за студентски стажове и работни места за млади специалисти.
В рамките на подготовката за форума бе организирано специализирано обучение за бъдещите кандидати за среща с работодател и оформяне на автобиография и мотивационно писмо при кандидатстване за работно място.
От първото кариерно изложение във Великотърновския университет досега близо 7000 студенти са се срещнали с работодатели от различни компании, а 600 са получили възможност за студентски стаж или работа, уточниха от Кариерния център на университета.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване