03/23/12 12:46
(http://radiomilena.com/)

Игнатов: Кой в българската държава е забранил изпълненията на Азис

Азис е герой за децата от Видин и ако това е една от причините  за интеграция в смесените училища, музиката му няма да бъде забранена. Това каза по време на парламентарният контрол министърът на образованието Сергей Игнатов в отговор на въпрос на депутата от „Атака” Десислав Чуколов, който поиска „циганската музика” да бъде забранена в училищата, предаде агенция КРОСС.

Мотив за искането на атакиста стана разпространен в медиите и социалните мрежи преди около две седмици видеоклип, на който деца от видинското училище „Софроний Врачански“ поздравяват служителките на общината за 8-март с танц върху песен на ромския славей. Хореограф на танците е известният в града преподавател Методи Филчев.
Днес министърът заяви, че е проверил въпросния учител. Хореграфът имал танцова група от 27 ученици и работил активно за интеграцията на децата от ромски произход. Освен това „ръководството на училището и педагогическата колегия работят в тясна връзка с родителите и откликват на техните желания за развиване на талантите на децата им. Дейността спомага за редовно посещаване на занятия и задържането на децата в училище“, обясни Игнатов.

По думите на Игнатов танцът на децата определено не е кючек. Наистина изпълнението е на Азис. Но кой в българската държава е забранил изпълненията на този изпълнител, кой е този орган, който е забранил този тип музика изобщо, попита от парламентарната трибуна образователният министър.

По думите му е по-добре децата от ромски произход да ходят на училище благодарение на състава на Матоди Филчев, отколкото да спрат да посещават часове и наистина да заиграят кючек. Затова и Филчев нямало да бъде наказан.

Министър Игнатов каза още, че не одобрява в България да има деление на българи, роми и турци. Те са равноправни граждани и не са виновни, че живеят в ужасни условия, поради което имат определен тип култура, допълни той.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване