03/25/12 12:47
(http://radiomilena.com/)

Браншът: Ключът за по-евтини лекарства е в ръцете на Касата

 Цените на отделни лекарства, предлагани от „Актавис” могат да бъдат намалени, но след изработването на ясна и прозрачна за обществото методика от страна на НЗОК за договаряне на отстъпки.  Това е заявил президентът и главен изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Клаудио Албрехт по време на среща с премиера, цитира actualno.com.
Той е уверил Бойко Борисов, че компанията ще участва активно в социалния диалог, свързан с цените на медикаментите в България, се посочва в съобщение на „Актавис”. За целта ще бъде направен детайлен анализ на евентуални възможности за намаляване на цените на някои от продуктите. „Генеричните производители не са тези, които оскъпяват и преразходват обществения ресурс. Нашите лекарства изискват по-малки финансови средства, което осигурява на българските граждани по-широк достъп до медикаменти”, подчертал Албрехт. Според него с развитието на финансовата криза, все по-осезаемо се чувства тенденцията за нарастване на заболеваемостта сред населението, съответно нуждите от медикаменти, а в същото време средствата в обществените фондове за лечение на българските граждани се запазват или намаляват. По думите му използване на генерични медикаменти могат да намалят разходите за лекарства, отделяни от българската държава и със спестените средства да се лекуват много повече българи.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване