03/25/12 22:12
(http://e-vestnik.bg/)

Министър Добрев - между масон и калинка, между „огнище Белене” и Григор Лилов

Новият кадър на ГЕРБ е недоразумение, макар и дипломиран

Делян Добрев. Снимка: Булфото

В рамките на 3 дни стана ясно, че новият министър Делян Добрев си има истинска диплома за висше образование, но, също така, се оказа масон и член на масонското сдружение „Слънцето на Тракия”, както разкри сайтът „Биволъ” (виж по-долу).
Един журналист - Григор Лилов, автор на политически трилъри, които съдържат твърде голяма доза теория на конспирацията, направи неоценима услуга на ГЕРБ. Той извади уж доказателства, че дипломата на новия министър Делян Добрев е фалшива. Това даде прекрасна възможност на управляващите да се направят на жертва на клевети и да докажат, че Добрев си има диплома.
Така проблемът с компетентността на новия министър беше изместен с фалшив скандал за неговата диплома.

Случката дава храна за размисъл за взаимоотношенията на медии с власт. Григор Лилов не е клеветник и в случая не се опитва да очерни новия министър. Неговите твърдения за фалшива диплома на Добрев са поради параноя и конспиративно мислене, съчетани с некомпетентно ровене из интернет. Името на Добрев го нямало в сайта на университета, твърди Лилов. И прилага някакъв линк, който води на съвсем друга страница, а не там, където трябва да се търси. Имало някакви линкове, които някой фалшифицирал, твърди Лилов в профила си във Фейсбук. И пак там обяснява, че Гугъл в България не е собственост на Гугъл, а се управлява от българи и по искане на българските правителства, по договор с МВР, ченгетата се бъркат в подредбата на резултатите на търсачката, селектират ги и режат част от тях… И т. н. глупости.

След нелепите твърдения на Лилов нищо по-лесно нямаше Добрев да докаже, че има диплома - името му присъства дори в страницата на университета в Уикипедия, ама де такова сложно нещо да разбере един разследващ журналист (виж тук, по-надолу в раздела за политици). И след това опровержение, Лилов продължи да развива теории, че всъщност дипломата на Добрев била по изкуства, а не икономика (сблъскал се е със съкращението B. A.), с което задълбочи съмненията, че е профан и не знае някои елементарни термини на английски.

Лилов е канен услужливо от обслужващите Борисов медии да ръси подобни нападки, но не срещу властта, а срещу нейните противници. Самият той е автор на книгата „Тайният проект Бойко Борисов”, която съдържа изобличаващи неща за сегашния премиер, но е тотално доминирана от теорията на конспирацията. Както и да е, Лилов често го интервюират във в. „Шоу” или предаването на Люба Кулезич, но там никой не му дава да гъкне по темата за Борисов. Затова пък му дават възможност да разказва на воля фантасмагории за Меглена Кунева. Тоест, използват го. Иначе той води предаване по „Скат”, където си развива конспиративните теории и така уж изобличава властта, но всъщност й прави услуги.

Властта предпочита да има критик като Лилов. Защото не дипломата е проблемът с новия министър. Добрев си е калинка и с истинска диплома. Назначението начело на това мегаминистерство на човек, който няма опит в бизнеса, е израз на пълно безсилие на ГЕРБ. Добрев е завършил през 2002 г. в САЩ, карал е стаж и специализация, после е работил в общината и областната управа на родния си град Хасково, откъдето ГЕРБ го прави депутат и зам.-министър. Такъв човек няма как да се справи с толкова тежки задачи като АЕЦ „Белене”, газопроводи, преговори за цените на газа, проблемите в енергетиката, кризата, пазарите, туризма и т. н.

Същевременно сайтът „Биволъ” извади документи, че Добрев е масон. Новият министър на икономиката се оказва младо масонче в ложата “Слънцето на Тракия”, патентен номер 036, Ориент Хасково, пише “Биволъ”. ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване