03/25/12 12:45
(http://radiomilena.com/)

Убит е Кирил Кирилов от „Наглите“

 Малко преди полунощ в събота бе убит Кирил Кирилов-Шкафа, участник в бандата „Наглите“, предаде БНР, цитира  actualno.com. Той е убит пред блок 353 в „Младост 3″, докато се прибирал с жена си. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места. Опитал се да избяга, но след като е бил ранен в крака, е бил настигнат и убит пред входа на блока, в който живеел.
Кирил Кирилов бе част от 9-членната банда за отвличания, извършила 11 похищения през периода октомври 2007-декември 2009 година. Тя бе задържана през декември 2009 година. Процесът срещу нея започна на 22 декември 2010 г.
„Той е един от първите, задържани по операция „Наглите“ във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. Вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа“, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР.
В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража“ на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор.
Шкафа е арестуван при операция „Наглите“ 2. Той се е включил в бандата по-късно и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински.
Шкафа е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел.
Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Той е смятан за близък на един от лидерите на групата „Наглите“ Прокопи Прокопиев – Културиста. Само преди два дни прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов, заради участието му в двете отвличания.
Самото мегадело „Наглите“ вече е на финала и на 2 април се очаква да бъдат обявени присъдите. Прокуратурата поиска общо 153 година и половина затвор за групата за „Наглите“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване