03/26/12 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Еврото спечели срещу японските пари

Доларът отстъпи пред по-високодоходните си конкуренти, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, след като Бен Бернанке, председател на Федералния резерв, заяви, че допълнителната парична политика все още е необходима, за да се намали безработицата в САЩ. Еврото заличи загубите си срещу зелените пари, след като Германия обяви, че може да подкрепи план за увеличаване на спасителните фондове преди срещата на финансовите министри, насрочена за 30 март. Австралийският долар и южноафриканският ранд също надигнаха глави срещу основните си конкуренти, след като глобалните цени на основните стоки и акциите се повишиха.
Гледайки напред към срещата на финансовите министри, които може да увеличат размера на спасителните мерки, ситуацията води до по-положителна на риск среда, коментира Василий Серебряков, валутен стратег в Wells Fargo & Co, Ню Йорк. Според него тенденцията ще бъде да се купуват някои от по-високодоходните, чувствителни на риск валути.
Доларът отстъпи с 0.3% до равнище от 1.3307 долара. Той нормализира покачването си срещу японската валута и достигна ниво от 82.77 йени. Азиатските пари изгубиха 0.8% до курс от 110.15 за евро. Австралийската валута добави 0.6 на сто към стойността си до равнище от 1.0532 за долар, докато рандът спечели 1% и достигна курс от 7.6073 за долар. Срещу йената валутата на Сухия континент се изкачи с 0.2% до 86.37 йени. Новозеландският долар се разменяше с 0.1 на сто нагоре за 67.43 йени. Рублата напредна с 0.3 на сто до 29.195 за долар. Полската злота поскъпна с 0.2% до 4.1442 за евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване