03/27/12 07:41
(http://radiomilena.com/)

За поредна година ЕVN България ще се присъедини към глобалната инициатива „Часът на Земята”

EVN България ще угаси осветлението в своите административни сгради за един час в събота, 31 март 2012 г.

 

За поредна година EVN България ще се присъедини към глобалната инициатива „Часът на Земята 2012”, която ще обхване времето от 20.30 до 21.30 ч. в събота, 31 март. По време на този час EVN България ще угаси фасадното осветление на всички свои сгради в Югоизточна България. Изгасянето на фасадното осветление ще се извърши по начин, който да не засегне функционирането на диспечерския център на дружеството, денонощния център за клиентско обслужване и др.

 

С участието си в ‘’Часът на Земята 2012” EVN България се стреми да допринесе за популяризиране на необходимостта от оптимално използване на енергията и природните ресурси. Както и преди една година, своя личен принос към инициативата ще дадат и всички сътрудници на EVN България.

По време на миналогодишното издание на инициативата дружеството отчете намаление на товара на потребление с около 11% спрямо същия час седмица по-рано. Тогава за цялата територия, обслужвана от дружеството в Югоизточна България, бяха спестени близо 140 000 kWh електроенергия, което се равнява на средномесечното потребление на 460 домакинства.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване