03/27/12 19:03
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА взе стадион "Българска армия" и базите в Панчарево за 20 години

Един от най-успешните родни футболни клубове ЦСКА получи от държавата стадион „Българска армия“ и тренировъчния комплекс в Панчарево за стопанисване за период от 20 години. Добрата новина стана факт, след като официално беше подписан договорът за концесия между ЦСКА и Министерството на физическото възпитание и спорта. Своите подписи под дългосрочния контракт сложиха изпълнителният директор на футболния клуб Венцислав Живков и спортният министър Свилен Нейков.
Според договора от страна на ЦСКА има поет ангажимент за инвестиции, които да приведат стадиона и базата в Панчарево в необходимия европейски вид, за да може школата на клуба да създава таланти и да допринася за развитието на българския футбол. Освен това в следващата една година клубното ръководство на „червените“ трябва да инвестира в базите между 1,6 и 1,9 милиона лева. На пресконференцията стана ясно, че ЦСКА ще вложи поне 20 милиона лева за целия срок на договора. Контрактът може и да бъде прекратен, ако от ЦСКА не спазят задълженията, които са декларирали. Ако обаче „червените“ изпълнят задълженията си стриктно, концесията може да бъде удължена с още 10 години и срокът на ползване от клуба да се увеличи до 30 години.
„Това е един паметен ден за ЦСКА. Никога от 1948 година насам клубът не е управлявал сам собствения си дом. Много сме благодарни за подкрепата на държавата“, заяви единият от собствениците на клуба - Димитър Борисов. Той допълни още, че на мястото на стадион „Българска армия“ няма да бъде изградено модерно ново съоръжение, а настоящото ще бъде ремонтирано, за да може да получи лиценз от УЕФА.
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков пък наблегна върху важността за развитието на млади таланти. „Ако клубът спази инвестиционната програма, спортистите ще могат да тренират при много по-добри условия. Футболът е най-популярният спорт, тренират много деца и трябва да направим всичко възможно за развитието на талантите“, заяви Свилен Нейков.
Първите ремонти, които ЦСКА трябва да извърши по стадиона, са свързани с реконструкцията на съблекалните, седящите места и входовете. Пистата на съоръжението също ще бъде обновена, след което ще може да бъде използвана за лекоатлетически състезания. Баскетболната зала на стадион „Българска армия“ също ще бъде ремонтирана, като по всяка вероятност ще бъде дадена на федерацията по художествена гимнастика за стопанисване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване