03/28/12 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Босовете на FIVB инспектираха "Арена Армеец" за финалите на Световната лига

Делегация от Световната волейболна федерация (FIVB) инспектираха „Арена Армеец“ за финалите на Световна лига. Теофанис Цокрис, който е вицепрезидент на FIVB, и Пиер Ребанденго, директор спортни събития във FIVB, в сряда направиха официалната инспекция на построената през 2011 година спортна зала, която ще е домакин на финалите на Световната лига 2012 г. След проверката на съоръжението бе проведено и първото заседание на Организационния комитет на турнира в присъствието на президента на БФВ Данчо Лазаров и управителя на „Арена Армеец“ Иван Драндийски. По-късно към делегацията ще се присъедини и маркетинг директорът на Световната федерация г-н Гуидо Бети, като тримата официални гости ще бъдат посрещнати и на заседание при министъра на спорта Свилен Нейков.
Същевременно вчера световната волейболна общественост беше покрусена от смъртта на почетния президент на Европейската конфедерация (CEV) и бивш вицепрезидент и ковчежник на FIVB Франц Шмид. Погребението ще бъде извършено на 3 април в швейцарския град Брюг. Смъртта му е поредната черна за волейбола новина в последните дни. В събота в Италия легендата Вигор Боволента почина от сърдечен удар по време на мач.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване