03/29/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

В. Захариев: До няколко дни ще платим заплати в ОЦК

Постигнато е споразумение с Първа инвестиционна банка /ПИБ/ и се надяваме да започне изплащането на заплатите на работниците от ОЦК-Кърджали до няколко дни. Забавянето е с не повече от два до два месеца и половина, като са изплатени аванси за януари и една малка част за декември 2011 г. Това каза собственикът на комбината Валентин Захариев вчера. Той съобщи, че до два-три дена ще приключи процедурата по изискваните от банката обезщетения и ще се търси купувач с предварителен договор за доставка, за да започне предприятието да работи отново. Металурзите обаче продължават протестите си, а социалният министър Тотю Младенов съобщи, че са пред финал преговорите между банките-кредиторки и инвеститор, който ще е новият собственик на ОЦК.
ОЦК без ГОРУБСО-Мадан много трудно ще оживее, подчерта Захариев и допълни, че един от най-големите проблеми за ОЦК е спирането на оловното производство през април м. г. Захариев посочи още, че при сделката за закупуването на ОЦК, ПИБ е обещала 12,5 млн. евро, но са били предоставени само 7 млн. евро, поради което строителните работи към момента са изпълнени на 80%.
По думите му при закупуването на ГОРУБСО-Мадан от Захариев са били платени 7 млн. евро, а инвестициите са 14 млн. евро.
„Кремиковци“ беше закупено за 1 долар след търг, каза още Захариев. Той направил 300 млн. евро инвестиции за 5 години. Според него заварените активи на „Кремиковци“ са за 700 млн. лв., а в края те са били близо 1 млрд. лв.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване