04/01/12 12:12
(http://radiomilena.com/)

Агнешко и калкан по 7 лв.за килограм в Несебър през следващата седмица

Шопинг  вакханалия предстои в Несебър през следващата седмица, съобщти първо на Несебър нюз източник от ДАМС,ангажиран с осигуряването на кулинарният мир в региона.Става дума за това,че в две от големите търговски вериги в Несебър-„Младост” и „Жанет” през цялата следваща седмица ще се продава агнешко месо и калкан на невероятната цена от 7 лева за килограм.

Уникалните  цени макар и за седмица ще направят Несебър търговска столица на Балканите и  Европа,но очакванията са и за организирани шопинг турове и от по-далечни дестинации.Пред наш представител управителят на известната охранителна фирма 3SСОТ в Бургас Петко Иванов потвърди ,че от двете търговски вериги са поискали допълнителна охрана за осигуряване реда в магазините си.

„От днес отваряме извънредно 20 хотела в Слънчев бряг,за да посрещнем първите  гости за сезона  от цялата страна и чужбина”,заяви шефката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.Проблемът е  бил обсъждан и на проведеното тези дни Общо събрание на съюза,заяви тя ,и задачата е поставена пред най-добрите от бранша,защото това е прекрасна възможност за жива реклама.

Голямата интрига е кой осигурява калкана и агнешкото на такива ниски цени.Оказва се,че е налице случайно съвпадение за доставката на двата луксозни артикула,които ще напълнят утре магазините.

Няколко тона калкан  е хванат наскоро от риболовния кораб на шефа на БСП в Несебър инж.Кирил Жеглев и единственото условие,което той е поставил към търговските вериги е в магазините им  да има кутии за мини референдум . Купувачите щели да бъдат призовани да гласуват  за това дали Станишев или Първанов да бъде лидер на БСП.По вече утвърдена през последните години традиция,Жеглев е запазил част от калкана за вечеря след предстоящата общинска конференция на БСП,където се очаква  той да бъде преизбран.

 

Агнетата-няколко хладилни тира ,пък са осигурени от известен бизнесмен от гр. Правец заради това, че единствено край Несебър има билборд с лика на Тодор Живков. Крехкото месо е било предназначено за Катар, но след провала на бизнесфорума там,сделката се е провалила.

Независимо от това на 2 април в Несебър се очакват да пристигнат с личните  си яхти няколко катарски бизнесмени.Те идват за  да изгладят конфуза от успиването си за бизнесфорума ,решавайки  да изненадат Трайчо Трайков без да знаят ,че той вече не е министър.Катарски инвеститор ще огледа и летището в Балчик,както и строителство на ново край Несебър.

 

„В предизборната си програма за втория мандат бях заложил удължаването на туристическият сезон, това вече е факт”,коментира предстоящата шопинг фиеста кметът на Несебър Николай Димитров.Общината ще рестартира през следващата седмица Празника на старото вино в Оризаре и на Сушената наденица в Кошарица,за да се осигури  допълнителни атракции за гостите на Несебър.Кметът на Обзор ще се отчете с Ден на самардалата.Екзотичната и уникална подправка ,която  вече е хит в търговските вериги ,може да стане една от емблемите на красивия град.

„Ще изповядам и ще дам прошка на всеки мирянин,който съгреши с калкан и агнешко по време на Велики пости ,дни  преди Страстната седмица”,заяви несебърският архиерей отец Петър Косев.Достатъчно е,че в несебърската църква ще влязат хиляди хора и дори свещичка да запалят ще съберем пари за необходимият ремонт,каза той.

Агнешко-калкановата промоция ще доведе в Несебър стотици наши и чужди медии,които се надяват да се срещнат тук и с редица държавни мъже и жени,които без друго обичат Несебър,а сега ще могат да си вземат и евтини благинки.Отправена е специална покана до Николай Бареков и професор Юлиан Вучков,които няколко дни ще правят свои авторски предавания. Телевизия” Канал 3” ще предава на живо събитията в общината.Заради големият очакван оборот двете търговски вериги ще свалят цената на  яйцата на 10 стотинки,а козунаците на един лев,но само за следващата седмица.

„Знаехме ,че  някога това ще се случи”,коментираха запознати с кулинарната фиеста несебърски граждани,на които временно бе разрешено да разпънат за последно старите сергии.”Жалко е ,че само чужденците и пришълците оценяват стойността на нашият град,а ние чакаме да дойде първи април,за да разберем какво неоценимо богатство имаме”,вайкаха се влъхви  на местното гражданско общество.

Красимир Косев

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване