04/01/12 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Законът за конфискацията влиза на второ четене

Законът за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин, влиза през тази седмица за второ четене в пленарна зала. Новината пръв съобщи преди дни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, а после бе потвърдена и от председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.
Преди седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че ще подаде оставка, ако този закон не бъде приет. Проектът бе гласуван на първо четене през февруари след остри дебати. Тогава представители на левицата и на ДПС нарекоха някои от текстовете противоконституционни и заплашиха, че ще сезират Конституционния съд, ако спорните алинеи останат и на второ четене. Текстовете обаче минаха през правната комисия с гласовете на представителите на ГЕРБ, което предвещава бурни дискусии при приемането на закона член по член в пленарната зала.
В момента поне дузина законопроекти чакат ред за второ четене. Но дори депутатите от ГЕРБ не се наемат да прогнозират кои точно закони ще бъдат гледани преди великденската им ваканция, до която ще има общо 5 пленарни заседания.
В списъка на чакащите второ четене са законопроектите за обществените поръчки, за омбудсмана, за виното и спиртните напитки. Последно комисията по околната среда и водите гледа на второ четене закона за управление на отпадъците, а транспортната и по бюджет и финанси – закона за автомобилните превози. Пред второ четене в комисиите е и проектът на ГЕРБ за младежта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване