04/02/12 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Йената се повиши пред конкурентите си

Йената се повиши срещу всичките си 16 основни конкурента, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на опасенията на инвеститорите, че производството в Китай е по-слабо. Японската валута засили позицията си даже след доклада на Bank of Japan, който показва, че настроенията на компаниите не са успели да се подобрят през първото тримесечие на годината. Норвежката крона също се изкачи нагоре, след като друг отчет показа, че ръстът на кредитиране в страната се е увеличил през февруари. Доларът поскъпна срещу единната валута, след като безработицата в еврорегиона достигна до най-високата си точка за повече от 14 години.
Пазарът е наистина фокусиран върху икономическите данни и ако всичко може да остане в границите на позитивното, това може да тласне импулса за търговски риск напред, коментира Борис Шлосбърг, директор проучвания в GFT Forex, Ню Йорк. Китай е в основния фокус за момента, коментира и Фабиан Елиасон, ръководител продажба на валута в нюйоркската Mizuho Financial Group Inc.
Йената засили позицията си с 0.7% до равнище от 82.28 за долар. Срещу единната валута тя се покачи с 1.1 на сто до ниво от 109.36 за евро. Зелените пари спечелиха 0.4% срещу единната валута до 1.3288 долара, след като достигнаха курс от 1.3386 долара на 27 март. Това беше своеобразно дъно за щатската валута след 29 февруари. Канадските пари се повишиха с 0.1% до равнище от 99.73 цента за американски долар. Спрямо единната валута те поскъпнаха с 0.6 на сто до ниво от 1.3249 канадски долара за евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване