04/02/12 19:18
(http://www.klassa.bg/)

Милиардерът Карлос Слим бе съпредседател на информационен форум в Охрид

В Охрид вчера се проведе конференция на ООН за информационни технологии, на която присъства и най-богатият човек в света - мексиканският милиардер Карлос Слим, предаде Македонската информационна агенция. Бизнесменът, чиито авоари се равняват на 67,8 млрд. долара, има значително влияние в телекомуникационната индустрия и е съпредседател на Комисията за широколентов интернет и дигитално развитие към ООН. На форума той подчерта, че усилията в сферата на информационното общество ще допринесат за постигане на целите на Обществената стратегия за развитие до 2015 г. На събитието се изказа и премиерът Никола Груевски, който отбеляза напредъка на Македония в тази сфера. През 2006 г. само 1% от домакинствата в страната са имали достъп до интернет, а през изминалата година данните са се качили до 46,35%, посочи той.
В събота Груевски и финансовият министър Зоран Ставрески, се срещнаха с мексиканския бизнесмен и му представиха множество инфраструктурни и телекомуникационни проекти, част от които са за пътните и железопътните коридори 8 и 10. След като посети Музея на ВМРО и къщата на Майка Тереза в Скопие, Карлос Слим разговаря в неделя в Охрид с президента на Република Македония Георге Иванов. Двамата изразиха задоволство, че петата конференция на ООН за информационни технологии се провежда именно в Македония и предоставя възможност на бизнесмена да се запознае с потенциала на страната. Това поставя Македония на картата на подходящите за инвестиции дестинации, отбелязаха медиите в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване