04/02/12 18:49
(http://www.klassa.bg/)

Парното в Пловдив - без увеличение

„Топлофикация-Пловдив“ няма да променя цената на топлоенергията през следващите три месеца въпреки увеличението на природния газ от първи април с 10. 54%. Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България, собственик на "Топлофикация- Пловдив", уточни, че до началото на новия ценови период от 1 юли, стойността на топлоенергията в Пловдив ще остане на нивото от първи октомври 2011 година. Той обясни, че фирмата е инвестирала 150 милиона лева през последните 5 години, преди всичко в нова когенерация, и това дава възможност цените да се стабилизират.
Чрез модерната газова турбина на новата централа изгарянето на природния газ се осъществява с голям процент ефективност, което намалява и неговата тежест в крайната цена на топлинната енергия, поясни Золфелнер.
Електроразпределителното дружество на ЕВН, което снабдява с ток Югоизточна България, обяви официално, че ще иска поскъпване на тока от 4,2 на сто от 1 юли.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване