04/07/12 08:21
(http://e-vestnik.bg/)

Мария Силвестър: 5 дни живях с ромско семейство в една стая. Те са много готини

Мария Силвестър със сина си по време на интеврюто. Снимка: Невена Борисова

Мария Силвестър е уж репортер, уж водеща на предаване, но …не като другите. „Най-хубавото в това, което правя в БНТ, е, че не съм нито журналист, нито актриса, а нещо някъде около средата. И ми е много удобно и приятно.”
Родена е в София през 1977 г. В университета записва право. В трети курс взима всички изпити и с „чиста съвест” казва ”край”, защото разбира, че това не е нещото, с което иска да се занимава. „Установих, че губя страшно много енергия за нещо, което не ми харесва. Не знаех, че съм имала желание за изява в една по-артистична сфера. Тогава това беше като спонтанен порив, знаех на 100 %, че трябва да спра, но не знаех защо”.
Започва телевизионната си кариера с рубриката „Мери Репортери” в ТВ7. Тогава се ражда образът на бъбривата репортерка, която среща хора на улицата и разговорът изглежда привидно безобиден, докато в един момент не се разсмееш до сълзи или ти се поднесе поразяващо тъжна истина за живота (виж например тук, тук, тук + видео накрая на интервюто).

В момента Мария е водещ и репортер в предаването по БНТ „Неделя по Три”. Хората, които са герои в предаването, по думите й са извън концепцията, имат ноу хау за живота си, и живеят добре с избора си.
Бившият модел казва за себе си, че няма его. Женена е за актьора Силвестър Силвестров, познат и като член на група “Братя Мангасарян”. Техният петгодишен син Давид стана почти „съучастник” в интервюто.

Мария Силвестър в студиото на предаването си по БНТ. Снимка: БНТ

- Водещи, модели и публични личности обикновено искат да говорят пред медии. А ти си по-сдържана. Защо?

- Ами аз съм казвала, че преекспонирам образа си в това, което правя, и там съм достатъчно честна. И хората, които имат сетива, могат да разберат колко съм открита, аз наистина съм на 100 % там. И не смятам, че личният ми живот трябва да бъде излаган на показ. Това за мен е много интимно и е съкровена територия. И там няма място за други, той затова е личен живот. И не разбирам хората, които показват всичко от себе си пред медиите.

- Имало ли е опити за пробив в личния живот?

- Много пъти. Откакто съществува едно предаване например, непрекъснато искат да влизат вкъщи и да видят как готвим. Но това няма как да стане, не може да се случи. Не го разбирам, не го приемам. Ревнива съм по отношение на личната територия.

- Има ли нещо, което те е разочаровало от медиите?

- О, не. Всеки си е в неговия си филм. Аз когато не харесвам нещо, го казвам. Има си медии и медии. Както си има водещи и водещи, и актьори и актьори. Подходът на човека си е негов личен избор и отговорност и мен това не ме засяга.

- Твое дело ли е този особен образ, който в крайна сметка се роди от репортерството ти?

- Не мога да кажа такова нещо, защото, за да направя това, то е било свързано с хора, които са ми гласували доверие, сценаристи и т.н. Аз започнах случайно. Замествах момиче, което трябваше да прави рубрика, но не беше одобрено и аз по стечение на обстоятелствата трябваше да я заместя… И взе, че се получи много добре - от раз. Хората, които направиха това, рискуваха и не знаеха какво ще се случи. Тогава се роди образът и рубриката „Мери Репортери”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване