04/08/12 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Инвестициите на външните пазари са с най-голяма доходност

С много силно представяне от началото на годината са технологичните акции, сочи анализ на „Карол капитал мениджмънт“. Оттам дават пример с водещата руска търсачка Yandex, където ръстът е 22 % през март, а от началото на годината - с повече от 35 %.
„Акциите на руския интернет портал Mail.Ru, които придобихме в края на 2011 г., поскъпнаха с над 50 % през първите три месеца на 2012 г. Очакванията ни са, че акциите на руската компания ще се повлияят благоприятно от новините за листването и пазарната капитализация на Facebook, които подкрепят и цената на руската интернет компания“, посочиха от инвестиционния посредник. През 2009-2010 г. Mail.Ru е придобил 2.38% от капитала на социалната мрежа.
Лидер за региона по поскъпване от началото на годината към края на март е Румъния (+23,9 % YTD), като през март основният румънски индекс се покачи с близо 2 %. За сметка на това Чехия и Сърбия загубиха над 3 % за месеца, а българският индекс се понижи с нови 1,5 %. Основната част от регионалните валути отстъпи леко спрямо еврото, отчитат още от „Карол капитал мениджмънт“. „С оглед на волатилността на пазарите, не очакваме активизиране на IPO сегмента в краткосрочен план, като през следващите месеци ще търсим подценени компании сред сравнително наскоро листвани емитенти, които ще заменят акциите, за които изтича максималният срок на държане”, коментира Надя Неделчева, портфейлен мениджър в „Карол капитал мениджмънт“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване