04/09/12 19:34
(http://www.klassa.bg/)

Четирима от ръководството на ДСБ напуснаха партията

Прошко Прошков, Даниел Митов, Христо Ангеличин и Петър Николов обявиха вчера, че прекратяват членството си в „Демократи за силна България“ (ДСБ). И четиримата са членове на националното ръководство на партията. Вероятно заради тези оставки бе отменена и вчерашната пресконференция на ръководството на ДСБ, въпреки че не бяха обявени мотиви.
Прошко Прошков подаде оставка от ръководния орган на ДСБ в края на март, като отправи остри критики към водената от Иван Костов политика. Прошков бе кандидат на Синята коалиция за кмет на София на изборите м. г., но се класира трети.
Напусналите ДСБ разпространиха декларация, в която упрекват партията, че не е постигнала целите си да стане алтернатива на фасадната демокрация, да формулира нова национална кауза, да изгради десница отвъд дневния ред на
политическия преход.
С течение на времето ние се превърнахме от общност на каузата, в клика, която търси само и единствено собственото си оцеляване, се посочва в документа. Вярваме, че с нашите усилия и с усилията на други млади хора, скоро България ще има своя силна и истинска десница, се посочва в декларацията на четиримата, напуснали ДСБ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване