04/10/12 16:20
(http://www.klassa.bg/)

Джокович и Надал ще творят шоу пред 80 000 на "Сантяго Бернабеу"

Вече официално стана факт, че Рафаел Надал ще играе на 14 юли 2012 година демонстративен мач срещу Новак Джокович на легендарния стадион "Сантяго Бернабеу". Спортните анализатори са убедени, че подобен двубой в Мадрид ще се състои пред пълния капацитет на спортното съоръжение - 80 000 зрители. Този шоу мач е организиран основно от фондацията на Рафаел Надал, но с помощта на „Реал“ (Мадрид) по повод 110-ата годишнина на "кралския клуб". Световните номер 1 и 2 ще опитат да поставят световен рекорд за най-посетен тенис мач, който досега е регистриран на 8 юли 2010-а, когато в Брюксел, отново на футболен стадион, Ким Клайстерс и Серина Уилямс събраха 35,681 души.
В същото време мениджърската агенция IMG закупи правата за провеждане на ATP и WTA турнирите в Мемфис. От компанията планират да преместят състезанията от САЩ в Бразилия и по-специално в Рио де Жанейро. Окончателният "трансфер" на тези 2 турнира в страната на кафето трябва да бъде одобрен от ръководителите на мъжкия и женския тенис.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване