04/10/12 19:10
(http://www.klassa.bg/)

Сирия не прилага мирния план, бомби над Хама и Хомс

Сирийският външен министър Уалид ал Муалем обяви по време на визита в Москва, че част от войските на режима вече са изтеглени от градовете в съответствие с мирния план на ООН за прекратяване на кръвопролитията в страната, предаде Ройтерс. Муалем добави, че режимът на Башар Асад не иска гаранции от бунтовниците, че ще приемат примирието, а от международния пратеник Кофи Анан.
Сирийските войски продължиха обаче вчера атаката си срещу опозицията, като бомбардираха Хомс и Хама. Въстаническата Свободна сирийска армия заяви, че ще спре борбата само ако се убеди, че силите на режима са се изтеглили.
Говорителят на френското МВнР Бернар Валеро нарече обещанията на Асад да приложи мирния план “нагла и неприемлива лъжа” и призова международната общност да реагира.
Турският външен министър Ахмет Давутоглу прекъсна посещението си в Китай и се върна в Анкара, след като поне 5 души, включително 2-ма турски граждани, бяха ранени при обстрел на сирийските сили над лагер с бежанци на турска територия. Премиерът Реджеп Ердоган, който е още в Китай, обвини Башар Асад в убийството на десетки цивилни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване